Visszatekintő az ovisok év végi programjaira

(Gondosné Kovács Katalin tudósítása)

2012.01.12.

 

Nagy öröm és várakozás előzte meg a Mikulás érkezését óvodánkban. A gyerekek sok-sok verssel készültek a nagy találkozásra. Az előkészületek is nagy örömet jelentettek a gyerekek és felnőttek számára. Mikulás napján csoportonként látogatta meg a Mikulás a gyerekeket és adta át az ajándékokat.
Majd eljött advent, a karácsonyvárás időszaka. Ezt az időszakot az öröm, a várakozás, a készülődés, az izgalom és a szeretet jellemezte. Adventi kalendáriumot készítettünk, melynek ablakai meglepetést tartogattak a gyermekek számára. Luca napján búzát ültettünk, melyet karácsonykor hazavihettek a gyerekek. A hagyományőrző csoportunk tagjai körbejárták az óvodát és megörvendeztettek bennünket Luca napi tréfás műsorukkal. Kézműves csoport alkotásaiból kiállítást rendeztünk az utolsó héten, ezen kívül játszóházat tartottunk a gyerekeknek és szüleiknek, melyen sokan részt vettek.
A karácsonyfa a fenyő zöldjével, az adventi koszorú, a kihajtott búza együttesen az életet jelképezik. Óvodánkban a karácsonyi előkészületekhez hozzátartozik a csoportszobák, egyéb helyiségek feldíszítése, melyben a gyerekek is aktívan részt vettek. A karácsonyfára szánt mézeskalács-figurákat közösen formáztuk, díszítettük és sütöttük a gyermekekkel. A nagycsoportosok betlehemes játékkal készültek az ünnepre, amelyet bemutattak kisebb társaiknak és a felnőtteknek.
Csoportonként ünnepeltünk. A gyerekek az általuk elkészítetett ajándékkal lephették meg szeretteiket. Az ajándékbontás minden csoportban nagy lelkesedéssel történt. A kapott játékokat örömmel vették birtokba, minden egyeset kipróbálva. Az ünnep napján az asztalokra ünnepi teríték került és asztali díszek.
 

Ezúton szeretnék kívánni mindenkinek munkatársaim és a magam nevében: EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!

 

Fotógaléria: >>>>>
 

<<<vissza<<<