Megújul a volt könyvtár épülete

2012.07.24.

 

A Belügyminisztérium pályázatot írt ki az önfenntartó képességet segítő önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítására. A döbröközi képviselő-testület e pályázat keretében akarja megvalósítani a posta melletti volt könyvtár felújítását, új funkcióval való megtöltését.

Friss és örömteli hír, hogy 5.500.000 Ft-ot nyert erre a célra a döbröközi önkormányzat pályázatával, mely önerőt nem igényel, azaz 100 %-ban támogatott a Belügyminisztérium által.

Lázár Albert a döbröközi képviselő-testület pénzügyi bizottságának elnöke elmondta, hogy a nyertes pályázattal végre megvalósulhat a volt könyvtár, az orvosi rendelő, a volt állatorvosi szolgálati lakás együttes komplexumának teljes hőszigetelése, valamint az épület összes nyílászárójának cseréje is. Az új funkcióról Szili Lajosné polgármestert kérdeztük, aki elmondta: - Egy falubolt kialakítására nyílik lehetőség a volt könyvtár helyiségeiben, ahol a tervek szerint a közmunka programokban megtermelt helyi termékek (zöldáruk, savanyúságok és egyéb eltartható befőttek, stb.) árusítása történik majd, ám a képviselő-testület döntése szükséges ahhoz, hogy a felújítást idén, vagy a jövő évben valósítjuk-e meg.

(Farkas Tamás)

 

<<<vissza<<<