Felújításra kerül az Árpád utca

2012.08.05.

 

Döbröközön a legrosszabb állapotban lévő utcák az Árpád utca, valamint a Cserénfai utca középső szakasza. Döbrököz község önkormányzata döntése alapján 2012. szeptember hónapban megkezdődhet az Árpád utca felújítása.

A felújítandó útszakasz hossza 420 m, szélessége 350 m hosszban 2,50 m, illetve 70 méter hosszban pedig 3 m.
Az útpadka mindkét oldalán a földpadka jelentősen felmagasodott, feltöltődött.
Jelenleg az útburkolat az utca mindkét oldalára lejt, de csapadékelvezetés csak az egyik oldalon van kiépítve, ezért a földpadka lenyesése mindenképpen szükséges az útpálya víztelenítése miatt, mely alapvetően megnöveli az út élettartamát.
Szükséges az utca mindkét oldalán 50-50 cm szélességben és átlag 10 cm vastagságban a földpadka nyesése és a kikerülő anyagok gépkocsira rakása valamint elszállítása 42 m3 mennyiséggel számolva.
A meglévő útalapot pótolni kell a szükséges helyeken, mély kátyúkban zúzottkővel, tömörítéssel. Az útalap pótlás mennyisége 30 m3. Az útpályát az egyirányú lejtés kialakítása érdekében az árok irányában lejtetni kell, ennek érdekében a fél útpályát meg kell emelni, zúzottkővel ki kell egyenlíteni. A kiegyenlítésre kerülő pályaszakasz mennyisége 350 m hosszban a meglévő 2,50 m szélesség felében átlag 5 cm vastagsággal, illetve a 70 m hosszban meglévő 3 méter szélesség felében szintén 5 cm átlag vastagsággal kerül aszfaltburkolással kialakítva.
 

<<<vissza<<<