Fotókiállítás az IKSZT-ben

2012.09.01.

 

Augusztus 29-e a Magyar Fotográfia Napja. Ehhez kapcsolódva "Lakóhelyünk értékei" címmel fotópályázatot írt ki a döbröközi IKSZT. A kiírók szándéka eredetileg az volt, hogy megmozgassa a döbröközieket, a fotózni szerető és tudó profi és amatőr fotósokat, felkeltse érdeklődésüket településük, környezetük iránt. És valóban, a 7 pályázó fotós 25 alkotása azt tükrözi, hogy mindannyian másképp értelmezték lakóhelyük értékeit. A pályázat kiírói valószínűleg döbröközi épületek, tájak sajátságos, egyéni látásmódon való megjelenítésére számítottak, ám a fotókat látva azzal kellett szembesülnünk, hogy lakóhelyünk értékei ennél sokkal többet jelentenek a fotósoknak. Szabadon értelmezték tehát a feladatot, s a közönség hálás volt a kiscsibéket ábrázoló képnek is, hiszen egy falusi közegben élő ember ismeri ennek értékét, szépségét.

 

A kiállítást Gelencsér Gyula nyitotta meg. Farkas Edit énekével emelte az ünnepség színvonalát, majd Selyem Attiláné mondta el gondolatait melyben utalt a következő fotópályázatra is mondván: Figyeljük a pillanatot! (Farkas Tamás)

 

Fotó: Farkasné

 

A fotópályázat résztvevői balról:  Gurmai Attila, Tilinger Sándor, Bazsonyi Dóra, Mátrai Eszter, Szalai Viktor, Bogyora Jánosné, Orova Edina.

 

Fotó: Farkasné

 

A zsűri, Bauer Gergő, Gelencsér Gyula és Szili Márta az alábbi alkotásokat díjazta:

 

Különdíjban részesültek:

 

Orova Edina: Otthon c. képe

Gurmai Attila: Hajnal c. alkotása.

 

III. helyezett  lett:  Mátrai Eszter: A régi híd c. képe

 

 

II. Helyezett lett:: Tilinger Sándor: Vasút felől c. képe

 

 

I. helyezett lett: Bogyora Jánosné: Napnyugta a temetőben

 

 

Képvadászok: Tilinger Sándor és Szalai Viktor (fotó: Farkasné)

 

 

<<<vissza<<<