Tanévkezdés Döbröközön

2012.09.03.

 

A 2012. augusztus 31-i ünnepélyes tanévnyitót követően, szeptember 3-án megkezdődött a döbröközi általános iskolában a tanítás.

 

Az ünnepélyes megnyitón hagyományosan a leendő első osztályosok vidám bemutatkozó műsort adtak volt óvónőjük, Gondosné Kovács Katalin és Bergné Gyenei Mária közreműködésével. Ez volt az utolsó óvodai szereplésük, mely után óvónőiktől ölelést és puszit kaptak, s immár a leendő tanítók, Barnáné Gömbi Erika és Kordélyné Törő Mária szárnyai alá kerültek.

 

 

Andikné Schmidt Mária intézményvezető emléklappal köszöntötte a 19 leendő első osztályost és szorgalmas munkát kívánt nekik. Külön tisztelettel köszöntötte Szili Lajosné polgármestert és Kürtösi Krisztián plébánost. Ünnepi beszédében elmondta, hogy az iskola 5 digitális táblával gazdagodott a nyáron, továbbá 2 térfigyelő kamera került elhelyezésre az udvaron, amely az épület és a tornacsarnok környékét figyelve a gyermekek és a tárgyi eszközök biztonságát szolgálja. Andikné elmondta, hogy az egységes iskola továbbra is magas színvonalú oktatást biztosít a tanulók számára. Több tantárgyat középiskolai tanárok tanítanak, mely része az egységes iskola előnyeinek. Az alsó tagozatban az első három osztályban iskolaotthonos tanítás folyik, a negyedik, ötödik és hatodik osztályokban biztosítva van a délutáni napközi 16 óráig. Beszédében kiemelten hangsúlyozta, hogy az igazolatlan hiányzásra fokozottan kell figyelni, mert az az iskoláztatási támogatás (családi pótlék) megvonásával jár.

 

 

Andiknét követően Kürtösi Krisztián, a település új plébánosa szólt a pedagógusokhoz, tanulókhoz és a szülőkhöz. Elmondta, hogy békességet és barátságot jött teremteni a faluba. A hitoktatásról szólva elmondta, hogy a felső tagozatosok hitoktatását, a bérmálásra való felkészítést is személyesen végzi majd. Az alsó tagozatosok hitoktatását Deli Zoltánné látja el. Felhívta a gyerekek és a szülők figyelmét a templomba járás fontosságára és beszéde végén áldásos munkát kívánt mindenkinek.

 

Kürtösi Krisztián plébános

 

Szeptember 3-án tehát megkezdődött a tanítás, a 2012/2013-as tanév.

 

Tudósítás és fotó: Farkasné Doszpod Aranka

 

<<<vissza<<<