Átadásra került a Praktikák Háza

2012.09.21.

 

2012. szeptember 21-én ünnepélyesen átadásra került a döbröközi Praktikák Háza. Az Iskola utca 4. szám alatti épület kívül-belül megújult, az új funkcióknak megfelelő átalakítások megvalósultak, a működéshez szükséges berendezések beszerzésre kerültek, s mindezek használata ezen a napon elkezdődött, a programban résztvevők mindezt birtokba vették.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Szili Lajosné polgármester, valamint Halmai Gáborné a KÖZ-TÉR-HÁLÓ a családokért projekt szakmai vezetője.

 

 

Szili Lajosné polgármester köszöntője:

 

Szeretettel köszöntök minden megjelent kedves vendéget a Praktikák Háza ünnepélyes átadása alkalmából.
A mai nappal elérkeztünk a Közösségi felzárkóztatás a mélyszegélységben élők integrációjáért „KÖZ-TÉR-HÁLÓ a családokért” című pályázat egy állomásához, mely alkalomból a volt Idősek Klubja épület felújításával kialakított Praktikák háza átadására kerül sor.
Egy épület átadása - ez a fogalom már számunka ismert, hiszen a közelmúltban adtuk át felújított iskolánkat és ebben az évben adtuk át a felújított művelődési házunkat az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret.
Ez az épületátadás abban különbözik a többitől, hogy ez a Praktikák Háza a mai nappal használatba adás is, olyan emberek számára, akik amellett, hogy szívesen járnak ide, segítségre és támogatásra szorulnak.
Amikor Képviselő-testületünk döntött arról, hogy a pályázat megvalósítása érdekében csatlakozik az Alsómocsoládi Önkormányzathoz, akkor az a cél vezérelt bennünket, hogy kerüljenek felszínre azok a családok, akik akarnak az életkörülményeiken változtatni, és az elért eredményeket igyekeznek, illetve meg is tudják tartani.
A családi mentorral történő folyamatos kapcsolattartáson túlmenően cél az is, hogy ebben a házban otthonuk mellett otthonra találjanak.
A programról és az itt folyó tevékenységről a szakmai vezetőtől kapunk tájékoztatást.
A 4,3 millió forint összegű támogatásból megvalósult beruházással olyan helyszínt tudtunk kialakítani, ahol a célcsoporthoz tartozó személyek segítséget kapnak, korcsoporttól függetlenül nők, férfiak és gyermekek egyaránt.
Hiszünk abban, hogy a KÖZ-TÉR-HÁLÓ a családokért program és benne a Praktikák Házában folyó tevékenység a programban részt vevő családok mindennapjainak és jövőjének alakításában jó eredményt hoz, élethelyzetükben pozitív változást eredményez.
Ennek megvalósításához a Képviselő-testület nevében kívánok a program vezetőinek és a családi mentornak jó munkát, a programban részt vevőknek pedig erőt, kitartást, eredményeket és számukra megérdemelt, jobb sorsot.
 

Az ünnepségen a döbröközi iskolások verssel, mesével, énekkel és furulyaszóval kedveskedtek a közönségnek.

Mészáros Zsuzsa közösségfejlesztő ízelítőt adott a Praktikák Háza  használatának lehetőségeiből, majd a használtból új program keretében az alsómocsoládi Foltvarró Klub és a Retextil Alapítvány közreműködésével foltvarró és retetextil technikákkal ismerkedtek a jelenlévők.

Kevésből sokat, finomat! program keretében receptcsere és helyi szakácskönyv gyűjtemények bemutató volt az új intézményben.

Természetesen a gyermekek sem maradhattak ki a programokból, számukra a gyermeksarokban társasjáték, rajzolás, festés volt a hasznos időtöltés.

 

Elindult tehát egy új program Döbröközön, mely hasznosan segítheti a rászoruló, szegény családok életét, életviteli tanácsokkal, gyakorlati segítség nyújtással.

(Fotó és hír: Farkasné Doszpod Aranka)

 

Képek az átadásról:

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<