Szüreti Fesztivál Döbröközön

2012.10.13.

 

2012. október 13-án Döbröközön került megrendezésre a hagyományos Szüreti Fesztivál a Fogathajtók Egyesülete szervezésében. Az eredetileg a sportpályára tervezett rendezvénynek a bizonytalan időjárás miatt most első alkalommal az IKSZT adott helyet. Az udvaron már kora reggel megkezdődött a pálinka kóstolása, valamint a főzőverseny csapatai, baráti társaságok krumplit hámoztak, húsokat szeltek, fűszereket aprítottak ki-ki egyéni recept szerint készült.

A fogatok pompásan feldíszítésre kerültek, s délután 13 órakor a hegyi bolttól kiindulva a szokásos útvonalon a menet végighaladt a falun. A bíró Szili Martin, a bíróné Ignácz Dzsenifer az utóbbi évek egyik legszebb párja volt. Az igényesen feldíszített hintóból hallgatták végig Eke Dániel kisbíró hírversét, az elmúlt egy év krónikáját versbe szedve.

Délután két óra körül megkezdődtek a kulturális programok az IKSZT nagytermének színpadán. Szili Lajosné polgármester asszony megnyitó köszöntője után elsőként a Reménysugár zenekar lépett fel. A közönség együtt énekelt velük, óriási sikerük volt, s az igényesen összeállított műsorukat kiemelkedően magas színvonalon adták elő.

A sok együttes műsorát késő délutánig láthatta a közönség, benne a kiváló döbröközi Gyöngykoszorú Hagyományőrző tánccsoportot, az érdekes gyulaji cigánytáncosokat, a döbröközi Majorett tánccsoportot, a kurdi néptáncosokat és sok másokat is.

Összefoglalva: Remek nap volt. (Farkas Tamás)

 

A fesztivál képei (Farkasné Doszpod Aranka):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<vissza<<<