Közös önkormányzati hivatal

2012.11.29.

 

2012. november 29-én a döbröközi képviselő-testület Kaposszekcsőn együttes testületi ülést tartott Kaposszekcső és Jágónak képviselő-testületével. A közös ülésnek a célja az volt, hogy a három település közös hivatalt hozzon létre 2013. január 1-jétől Döbrököz központtal. Erre azért volt szükség, mert a közigazgatás jelenleg is folyó átalakítására vonatkozó törvények előírják, hogy azok a települések, melyeknek lélekszáma 2000 fő alatti, kötelesek közös hivatalt létrehozni. Döbrököz ugyan 2000 fő feletti, ám Kaposszekcső és Jágónak együttesen sem érik el ezt a számot. 

Csapó Gyuláné Kaposszekcső polgármestere az ülésen elmondta, azért esett a választásuk Döbröközre, mivel mind a két település stabil pénzügyileg, számottevő adóssága nincs egyik településnek sem, valamint rendkívül jó a kapcsolat a két település vezetése között, így várható, hogy jól együtt tudnak majd dolgozni.

Már 2012. júniusában megkezdődtek a tárgyalások. - mondta Szili Lajosné Döbrököz polgármestere. Mindegyik település kinyilvánította akkor a csatlakozási szándékát, majd novemberben elfogadták a közös hivatal finanszírozási elveit. E szerint minden kimutatható költséget, például a béreket, fűtést, világítást mindegyik település maga finanszírozza, mint eddig, a nem elkülöníthető költségeket pedig lakosságarányosan osszák meg a települések.

Jágónak polgármestere Lőcze László elmondta, hogy a Döbröközhöz csatlakozó két település körjegyzőség keretében együtt dolgozott már régóta.

 

A képviselő-testületek tehát egyhangú szavazással létrehozták a közös hivatalt, melynek hivatalos elnevezése Döbrököz Közös Önkormányzati Hivatal lett. E hivatal  vezetője, jegyzője Dr. Kovács Ildikó címzetes főjegyző lett, míg Dr. Dóra Edina aljegyzőként működik tovább. (Cikk és fotó: Farkas Tamás)

 

Csapó Gyuláné és Szili Lajosné polgármesterek

 

Döbrököziek a közös testületi ülésen

 

<<<vissza<<<